Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония, пише

...
Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония, пише
Коментари Харесай

Джамбазки: Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония.

Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония, написа във Facebook, съпредседател на и евродепутат от групата на ЕКР. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1181
Сърбия създаде следващия си агитационен материал, повтарян от шайкачите в Скопие като опорна точка. Сръбските пропагандисти прозряха опасност за македонския идентитет в напълно естественото за белия свят условие да бъдат непокътнати и обезпечени човешките права на българите в Северна Македония.

Сближаването на България и Северна Македония е опасност за великосръбските упоритости, опасност за така наречен „ Сръбски свет “, необичайно наподобяващ „ Руский мир “. Оста Белград - Скопие има един главен дирек антибългаризма, планиран в Кремъл, доразвит и проведен в Белград и сбъднат в Скопие и цяла Македония.

Ние няма да допуснем сръбският национализъм да диктува дневния ред на Балканите. Северна Македония би трябвало да подсигурява правата на българите, като ги впише в конституцията си час по-скоро. Всяко отсрочване значи отдалечаване от Европейски Съюз и затъване в калта на шумадийските свинепаси.

Ето за какво аз отнесох въпросите си до Европейската комисия, която се прави на ни чула, ни видяла за протичащото се в Западните Балкани. Затваря си очите за сръбския национализъм и за антибългарския македонизъм, както и за тяхната неразривна връзка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР