Белгийският художник Хейс Ванхее ще изрисува голяма стена на централната

...
Белгийският художник Хейс Ванхее ще изрисува голяма стена на централната
Коментари Харесай

Белгийски художник ще изрисува голяма стена на столичната ул. Хан Аспарух“

Белгийският художник Хейс Ванхее ще изрисува огромна стена на централната софийска улица „ Хан Аспарух “. Артистът идва в България по покана на фондация Visionary.

„ Ние сме в контакт с живущите в постройката още от началото на годината. Стилът на Хейс Ванхее е много присъщ. Той употребява типажи, които са хора с глави на птици или пък птици с човешки тела. Това е неговата метафора, с която той изобразява безконечното търсене на индивида към свободата, само че заключва птиците без крила в човешки тела, правейки доста злободневни неща – пият кафе или четат вестник. Той подчертава повече върху самото деяние, в сравнение с върху личността “, сподели в студиото на Радио София Деляна Ангелова, един от създателите на фондацията.

Работата ще стартира на 18 юли 2022 година, а ще завърши на 22 юли 2022 година, когато ще бъде и формалното ѝ показване.



Хейс Ванхее е илюстратор, който още в юношеските си години се възпламенява по уличното изкуство. Сега той е известен актьор от стрийт арт сцената в Европа, който със своите забавни герои развива цели истории на стени от градското пространство, хартия, платно и цифрово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР