Белгийският футболен клуб Мехелен беше отстранен от Лига Европа. Решението

...
Белгийският футболен клуб Мехелен беше отстранен от Лига Европа. Решението
Коментари Харесай

УЕФА изхвърли белгийски отбор от Лига Европа

Белгийският футболен клуб " Мехелен " беше отхвърлен от Лига Европа. Решението е на УЕФА и е подбудено от открити доказателства за манипулиране на резултати в мачове от локалното състезание през акция 2018/2019.

В позицията на европейската футболна централа се споделя, че следствието е почнало още на 3 юни 2019 година, като на 15 юни от УЕФА са решили да позволен тима до присъединяване в евротурнирите, само че да продължат да търсят доказателства и да дадат опция на юристите на клуба да реагират.

2 дни по-късно Белгийската футболна централа наложи наказване на 4-кратния първенец на страната, като глобата е " 1 година отвън европейските клубни шампионати ". От УЕФА са удостоверили наказването и по този начин носителят на Купата на Белгия остава отвън конкуренцията, макар че по право би трябвало да играе непосредствено в груповата фаза.

Санкции има и за шефовете на " Мехелен ". Те имат възбрана да вземат участие във футболни начинания за идващите 10 години.

На мястото на извадения отбор непосредствено в групите на Лига Европа ще играе " Стандарт " Лиеж. " Андвепен " пък ще заеме неговото място в квалификациите. " Гент " ще влезе непосредствено във втория прелиминарен кръг.



В белгийския футбол също ще има разбърквания. Тъй като жребият за осминафиналите на Купата на страната ще бъде изтеглен след дни, в него ще вземат участие единствено 15 тима. " Мехелен " няма да бъде сменен, а един от противниците ще бъде късметлия и ще продължи непосредствено в идната фаза.

Спортният шеф на клуба Стефан Ванрой продължава да твърди, че е почтен. Адвокатът му съобщи, че ще предприеме всички законни дейности, с цел да може да понижи наказването си.

Собственикът Оливиер Сомърс също отхвърля всички обвинявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР