Белгийските власти облекчават правилата за тестване и карантина за COVID-19

...
Белгийските власти облекчават правилата за тестване и карантина за COVID-19
Коментари Харесай

Белгия и Норвегия облекчават ограничителните мерки

Белгийските управляващи облекчават разпоредбите за тестване и карантина за COVID-19 при пътешестване до страната, оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на българското посолство в Брюксел от през днешния ден всички пътуващи, които влизат на територията на Белгия и имат годен документ за имунизация, за преболедуване или за негативен резултат от PCR или бърз антигенен тест, към този момент нямат обвързване за тестване - нито на първия, нито на седмия ден от идването си в Белгия.

Отпада и условието за съблюдаване на карантина сред двата теста за идващите в Брюксел.

Гражданите с главно местопребиваване в Белгия, които не имат нито един от тези документи и идват от страна с неподходяща епидемиологична конюнктура, би трябвало да си създадат бърз антигенен или PCR тест на първия ден след идването си в Белгия.

За идващите от страни или райони с циркулация на нов вид на ковид, разпоредбите за тестване и карантина остават непроменени. Списък на страните по цветови зони са оповестени на адрес: https://www.info-coronavirus.be/en/colour-codes-by-country/

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни в Брюксел, адрес: Avenue Moscicki 7, 1180 Bruxelles, Тел.: +32 2 374 47 88, +32 2 374 08 66, на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042 или на е-mail:

Норвежките управляващи анулират всички ограничаващи ограничения, свързани с COVID-19, при влизане в страната, от 18 февруари 2022 година, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на българското посолство в Осло пътуващите до Норвегия към този момент са освободени от условията за предварителна регистрация, за даване на тест за ковид преди и след идване в страната, както и от карантина. Свободният режим на пътешестване се отнася до всички, без значение от имунизационния им статус.

При потребност от подпомагане българските жители в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР