Белгийските летища отмениха почти всички полети поради национална стачка за

...
Белгийските летища отмениха почти всички полети поради национална стачка за
Коментари Харесай

Стачка отмени полетите от и до Белгия

Белгийските летища анулираха съвсем всички полети заради национална стачка за възнаграждение и условия на труд, която спря активността и в пристанища, обиден е градският превоз и са блокирани фабрики, оповестява " Ройтерс ".

Белгийският орган за надзор на въздушното придвижване Skeyes затвори белгийското въздушно пространство за 24 часа от 10 часа, тъй като не може да подсигурява задоволително личен състав.

Брюкселското летище, най-оживеният център в страната , съобщи, че е възнамерявало да обработи 591 пътнически и товарни полети и че стачката ще засегне към 60 000 пасажери .

Само един пътнически полет до Москва ще излети късно в сряда с няколко късно идващи и няколко товарни полета.

Националният железопътен оператор SNCB оповестява, че към половината от транспортите се извършват . Високоскоростните Талис, които пътуват до Амстердам и Париж оповестяват, че би трябвало да работят обикновено, въпреки че кетърингът може да не е разполагаем във всички влакове. Някои влакове на Еуростар до Лондон са анулирани.

Докерите не натоварват и разтоварват кораби в пристанището на Антверпен . Блокади стопираха работата в фабрики в цялата страна .

Метро, трамваи и рейсове в Брюксел се движат единствено по няколко линии . Положението е същото и в останалата част на страната.

Синдикатите приканват за увеличение на заплатите , за повече баланс сред професионалния и персоналния живот и по-добрите пенсии в договарянията с работодателите. Някои считат, че стачката е политическо деяние против федералното държавно управление на дясноцентристкото държавно управление преди парламентарните избори.

Белгийският министър председател Шарл Мишел разяснява, че договарянията би трябвало да се възобновят до четвъртък и добави, че фирмите са основали 219 000 работни места през последните четири години, с помощта на политиката на държавното управление.

Белгийският централен съвет по стопанска система, формиран от представители на служащите, работодателите и потребителите, заяви, че оптималното нарастване на заплатите за 2019 и 2020 година би трябвало да бъде 0,8% .

Кабинетът на Мишел изясни, че с индексирането на заплатите, това значи дейно нарастване на заплатите до 4,6% .
 Сблъсъци на митинг на
Сблъсъци на митинг на " жълти жилетки " в Белгия

След демонстрацията са арестувани 38 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР