Белгийската полиция арестува 18-годишен младеж и трима непълнолетни, заподозрени в

...
Белгийската полиция арестува 18-годишен младеж и трима непълнолетни, заподозрени в
Коментари Харесай

Арестуваха 18-годишен и трима непълнолетни за планират терористичен акт

Белгийската полиция арестува 18-годишен юноша и трима малолетни , обвинени в замяна на известия за планувана " терористична офанзива ", заяви за Франс прес федералната прокуратура, която води следствието.

Четиримата бяха задържани по време на обиски, осъществени в Брюксел, Нинове, Шарлероа и Лиеж, сподели представителят на прокуратурата Ерик Ван дер Сипт. Те са обвинени в обмисляне на терористична офанзива в Белгия , добави представителят. Оръжия и експлозиви не са  били открити. Полицията е иззела за разбор мобилни телефони и преносими компютри.

Според Белгийското радио и телевизия на Френската общественост (RTBF) днешните арести са част от полицейска интервенция за идентифициране на хора, " евентуално нападателни и обвинени, че са свързани с ислямисткия екстремизъм " .

Съобщенията, разменяни от четиримата обвинени, бяха „ задоволително тревожни , с цел да се намесим и да правим претърсвания “, сподели Ван дер Сипт.

Относителната младост на обвинените е засилила загрижеността на управляващите. " Те са доста гъвкави. Ако някой им даде оръжие да вземем за пример, нещата могат да се случат доста, доста бързо. Така че не желаеме да поемаме никакви опасности ", сподели представителят.

В момента се организират разпити на четиримата обвинени и съдия-следовател ще би трябвало да дефинира какви дейности да бъдат подхванати по случая.

Белгийските управляващи остават нащрек след джихадистите офанзиви от 2016 година , осъществени от атентатори самоубийци, които лишиха живота на 32 души при детонации на летището в Брюксел и в метрото на града.

През октомври тунизиец простреля двама шведски футболни почитатели в Брюксел, преди да бъде прострелян смъртоносно от полицията, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР