Белгийката Елизе Мертенс спечели титлата от турнира по тенис на

...
Белгийката Елизе Мертенс спечели титлата от турнира по тенис на
Коментари Харесай

Елизе Мертенс спечели титлата в Доха

Белгийката Елизе Мертенс завоюва купата от шампионата по тенис на твърди кортове в Доха, Катар, откакто на финала победи досегашната лидерка в международната класация Симона Халеп (Румъния) с 3:6, 6:4, 6:3.

За Мертенс това бе първа купа от шампионат от такова високо равнище, а белгийката направи запаметяващ се поврат, с цел да стигне до крайната победа. При 3:3 в първия сет Халеп завоюва 18 следващи точки, с цел да вземе първата част и да поведе с пробив във втората, само че все пак Мертенс не падна духом и откри сили първо да върне пробива, а по-късно и да затвори втория сет, с помощта на нов пробив в деветия гейм.

#SAPGameSetStat: Elise Mertens defeated three Top 10 players and broke serve 7 out of 14 times en route to her #QTO2019 title.@SAPSports pic.twitter.com/qejHI8xyoz
— WTA (@WTA) 16 февруари 2019 година В решителния трети сет Мертенс проби за 3:2, а деветия гейм направи още един пробив, с който затвори мача.

По пътя си към купата Мертенс в профил три състезателки от топ 10 - Кики Бертенс от Холандия на четвъртфиналите, Анжелик Кербер от Германия на полуфиналите и на финала Халеп. От понеделник пък Халеп ще се изкачи до второто място в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР