Белгия засега няма да променя предпоследната трета степен на готовност

...
Белгия засега няма да променя предпоследната трета степен на готовност
Коментари Харесай

Белгия засега запазва степента на готовност срещу терористичен удар

Белгия към този момент няма да трансформира предпоследната трета степен на подготвеност за терористичен удар, оповестиха локални медии, като се позоваха на изказване на представители на контраразузнаването. В страната бе въведена трета степен на подготвеност след атентата от 16 октомври предходната година, когато нападател, обвързван с " Ислямска страна ", простреля целеустремено шведски жители в Брюксел.

Белгия преценя да не последва примера на прилежаща Франция, където беше оповестено най-високо ниво на подготвеност за атентат след нападението край Москва от 22 март. Според белгийските управляващи опасността от тероризъм е " сериозна и допустима ". Уточнява се, че въвеждането на най-високата степен на подготвеност изисква заплахата да бъде " непосредствена и доста сериозна ".

Пояснява се, че в последните месеци Белгия не е намалила готовността си за противопоставяне на тероризма поради ситуацията в Близкия изток. В началото на март белгийските власти задържаха няколко младежи, за които се откри, че са обсъждали терористичен удар против културно средище в Брюксел, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР