Белгия ще бъде много недоволна, ако се окаже, че оръжията,

...
Белгия ще бъде много недоволна, ако се окаже, че оръжията,
Коментари Харесай

Белгия осъжда използването на нейни оръжия в Русия

Белгия ще бъде доста недоволна, в случай че се окаже, че оръжията, които е доставила на Украйна, в действителност са били употребявани на съветска територия, предава белгийската новинарска организация Белга. Преди това обаче би трябвало да се откри сигурно, че оръжията са били предадени на бунтовници в Русия, сподели белгийският министър-председател Александер де Кро по „ Радио 1 “ на публичната радиотелевизионна компания Ве Ер Те, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руски бунтовници, които се борят против Кремъл в граничния район с Украйна, употребяват, наред с друго оръжие, и такова, което Украйна е получила от Белгия, заяви „ Вашингтон пост “ предишния уикенд. Съобщава се, че бунтовниците са навлезли в региона с украинска помощ и са окупирали част от съветската територия.

Де Кро " ще се отнесе доста съществено ", в случай че дарените оръжия в действителност са били ситуирани в Русия, сподели той по фламандския новинарски канал „ Радио 1 “. Това би било в прорез с изискванията, избрани при доставките на оръжия. " Контролираме спазването на тези правила доста прецизно ", сподели той.

Белгийският ремиер към момента не желае да планува вероятните последици, без първо да е сигурен. Белгия желае от Украйна пояснение, оповестиха по-рано белгийските медии. Именно този риск е " една от аргументите, заради които европейските страни са внимателни при доставките на оръжия ", сподели де Кро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР