Белгия подготвя закон, който да изясни трябва ли да се

...
Белгия подготвя закон, който да изясни трябва ли да се
Коментари Харесай

Белгия пита: Трябва ли да отговаряме на служебни имейли в извънработно време?

Белгия приготвя закон, който да обясни би трябвало ли да се дава отговор на имейли в извънработно време. Целта е чиновниците да бъдат предпазени от така наречен burn out.

Според работещите практиката служебни известия да се изпращат непрекъснато удължава работното време, без това да се отразява на възнаграждението. Властите в Белгия работят върху нов закон, който да уреди въпроса с изпращането на електронни известия сред чиновниците в обещано сдружение в извънработно време.

Отчита се, че другите сдружения имат друга активност и по тази причина управляващите чакат оферти както от работодателите, по този начин и служащите. Предвижда се законът да обясни дали служащият е задължен да отговори на известие, получено в извънработно време.

В подготвяния закон се планува сдруженията и служащите да подписват съглашения за метода на работа с електронни известия, в това число в часовете за отмора и в почивните и празничните дни. Целта на новото законодателство е да отбрани чиновниците от така наречен burn out - професионално прегряване.

Обмисля се в това число опция изпращането и приемането на служебни имейли и телефонни известия да бъде механически лимитирано в извънработно време.

Експерти означават, че въпросът няма елементарно единно решение за всички, защото в някои специалности работата с имейл дава опция за гъвкаво работно време и за надомна работа. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР