Белгия е подслонила в първите три месеца от войната в

...
Белгия е подслонила в първите три месеца от войната в
Коментари Харесай

Белгия е подслонила повече бежанци от Украйна, отколкото от Сирия

Белгия е подслонила в първите три месеца от войната в Украйна повече бежанци, в сравнение с при мигрантската рецесия през 2015 година, оповестиха локални медии.

Досега в страната са признати над 46 хиляди украинци, до момента в който преди седем години от Сирия, Афганистан и Ирак са били позволени 45 630 души, сочат данните. Отбелязва се, че този път в Белгия не се следят разногласия по какъв начин да се постъпи с украинците.



Медиите разясняват, че за разлика от бежанците от Азия, в тази ситуация с украинците не е належащо молбите за леговище да се правят оценка една по една, тъй като се дава автоматизирано статут на протекция. Отчита се, че от политическа позиция идването на украинците се преглежда друго.

Докато сирийците, афганистанците и иракчаните бяха принудени да чакат на дълги опашки молбите им да бъдат оценени, украинците не се виждат толкоз и отразяването на наличието им в медиите е друго. Допълва се, че разлика има и в състава на бежанците - главната част от идващите украинци са майки с дребни деца. За съпоставяне преди седем години 73 на 100 от претендентите за леговище са били мъже и основно мюсюлмани, на което белгийците не гледаха с положително око.

През май белгийските управляващи оповестиха, че е допустимо в страната да дойдат до 170 хиляди бежанци от Украйна, само че прибавиха, че е по-вероятно бежанците от тази страна да не превишат 100 000. Преди месец подслонените в Белгия украинци бяха 38 хиляди.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР