Бележка на редактора: Версия на тази история се появи в

...
Бележка на редактора: Версия на тази история се появи в
Коментари Харесай

Два доклада за работни места, два различни изгледа на пазара на труда

Бележка на редактора: Версия на тази история се появи в бюлетина Nightcap на CNN Business. За да го получите във входящата си поща, регистрирайте се гратис тук.

Почти всеки икономист ще ви каже, че няма кристална топка. Но употребявайки всевъзможни фантастични (а от време на време и не толкова) модели, те вършат прогнози за идните стопански данни. И постоянно консенсусните прогнози на икономистите са на място.

Това не беше казусът с днешния отчет на ADP за работни места в частния бранш.

Най-големият частен процесор за заплати в страната заяви, че работодателите в Съединени американски щати са добавили към 89 000 работни места в частния бранш през септември. Икономистите смятаха, че ще има 153 000 нови чиновници.

Зад заглавието номер

Секторът за отдих и хотелиерство продължи да води напредък на работните места, с почти 92 000 добавени позиции през месеца, заяви сътрудника ми Алиша Уолъс. Най-големи са спадовете при професионалните и бизнес услугите; търговия, превоз и комунални услуги; и произвеждане, според ADP.

Големите предприятия с 500 или повече чиновници доведоха до спада, като изгубиха 83 000 работни места.

Намаляване

Последният отчет на ADP сигурно основава усещането, че пазарът на труда се охлажда, защото все по-малко хора се наемат.

Но данните от отчета за свободните работни места и текучеството на работната мощ на Бюрото по трудова статистика за август демонстрираха противоположното, като броят на наличните работни места ненадейно се усили.

И по този начин, по какъв начин може пазарът на труда по едно и също време да охлажда и да се нагрява? По същия метод една чаша може да бъде на половина празна или на половина цялостна.

Това значи, че има доста разнообразни способи за разглеждане на пазара на труда. Ето за какво икономистите от Федералния запас вземат поради голям брой разнообразни отчети за положението на пазара на труда.

Говорейки за това…

BLS е подготвен да разгласява извънредно значимия месечен доклад за работни места за септември в 8:30 сутринта ET в петък. Икономистите чакат чиста облага от 170 000 работни места, съгласно консенсусна оценка на икономисти, интервюирани от Refinitiv.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР