Беларуският президент Александър Лукашенко каза, че преди три дни Украйна

...
Беларуският президент Александър Лукашенко каза, че преди три дни Украйна
Коментари Харесай

Лукашенко посочи условието, за да се включи във войната

Беларуският президент Александър Лукашенко сподели, че преди три дни Украйна се е пробвала да удари военни обекти на беларуска територия, само че всички ракети са били прихванати, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на беларуската държавна осведомителна организация БелТА.

На тържествено заседание в навечерието на Деня на независимостта Лукашенко съобщи, че ракетите, изстреляни от Въоръжените сили на Украйна, са били прихванати от " противовъздушните комплекси " Панцир ", съобщи ТАСС, също цитирайки БелТа. 

Беларуският водач, който не даде доказателства в поддръжка на изказванието си, уточни, че Беларус не желае да води война с Украйна. Той добави, че страната му ще води война единствено в един случай - в случай че има навлизане на нейна територия , осведоми Българска телеграфна агенция. 

Лукашенко уточни, че е дал заповед да вземат на прицел " центрове за взимане на решения " в западни столици. " Искам да предупредя " ястребите " и да ви кажа искрено: преди по-малко от месец дадох заповед на подразделенията на въоръжените сили да вземат на прицел, както в този момент може да се каже, центрове за взимане на решения във вашите столици ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР