Беларуският президент Александър Лукашенко e изразил интерес към създаване на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко e изразил интерес към създаване на
Коментари Харесай

Лукашенко с нови разкрития за срещата с Путин

Беларуският президент Александър Лукашенко e изразил интерес към основаване на тристранно партньорство с Русия и Северна Корея по време на срещата си с съветския президент Владимир Путин в Сочи, Русия, на 15 септември, заяви „ Киев Индипендънт “.

Лукашенко и Путин се срещнаха в черноморския курортен град, с цел да обсъдят двустранните връзки и по-нататъшната интеграция в така наречен съюзна страна на фона на възходящата им изолираност.
-->
" Мисля, че можем да помислим за тристранно съдействие - Северна Корея, Русия и Беларус. Знам, че корейците имат огромен интерес към съдействие с Русия ", сподели беларуският президент.

Срещата се състоя два дни откакто Путин се срещна със севернокорейския водач Ким Чен Ун на космодрума " Восточний " в съветската Амурска област. Разпространиха се клюки за оръжейна договорка сред двамата водачи, макар че Кремъл отхвърля тези изказвания.

Посещението на Ким в Русия на 13 септември включваше обиколка на съветски цех за изтребители и на съветския Тихоокеански флот. На въпрос дали Русия ще помогне на Северна Корея да изстреля свои лични спътници и ракети, Путин отговори: " Точно по тази причина дойдохме тук ".

" Корея е наш комшия и ние би трябвало да изградим добросъседски връзки по един или различен метод ", сподели Путин след диалозите си с беларуския си сътрудник.

Макар Лукашенко да не разкри детайлности от диалозите си с Путин в Сочи, той съобщи, че визитата е било концентрирано върху защитата и сигурността.

" Украйна е единствено началото. Може да станем очевидци на по-лоши неща, в случай че не се активизираме и не им покажем, че можем да отвърнем и на удара ", сподели Лукашенко.

" Ние и Русия сме загрижени най-много за Полша. И Америка стои зад Полша.... През 2020 година желаеха да слеят Беларус с Полша и да ни трансфорат в разграничителна линия сред Русия, Изтока и Запада ", твърди беларуският държавен глава, написа БГНЕС.

Напрежението сред Беларус и съседите ѝ от Европейски Съюз се усили след началото на пълномащабната война с Русия. Минск продължава да прави погрешни изказвания, че Варшава има по този начин наречените " експанзионистични цели " на Изток.

Срещата на Путин с Лукашенко беше седмата им за тази година.

Въпреки че до момента Лукашенко се въздържаше да изпрати свои войски да се бият дружно с съветските сили в Украйна, режимът му продължава да подкрепя Москва във войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР