Беларуските военни планират да обменят опит с представители на ЧВК

...
Беларуските военни планират да обменят опит с представители на ЧВК
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Беларус възнамеряват да обменят опит с Вагнер при пристигането им в републиката

Беларуските военни възнамеряват да обменят опит с представители на ЧВК " Вагнер " след идването им в републиката, оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на републиката.

„ След идването на представители на ЧВК „ Вагнер “ и тяхното разпространяване на полигоните за образование и съвместен продан на опит се планува да се обърне особено внимание на методите и способите за водене на бойни дейности от въоръжените сили на Републиката. Беларус “, се споделя в известието.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко на 6 юни по време на среща с задгранични и беларуски публицисти сподели, че Минск е предложил да употребява „ няколко някогашни военни лагера, употребявани в руско време “, в това число покрай Осиповичи, за настаняване на бойци на „ Вагнер ”. Беларуският президент означи, че водачите на " Вагнер " " имат друго виждане за тяхното разполагане ", макар че към този момент им е показал, че " човек би трябвало да живее в цивилизовани условия, изключително в Беларус ". Лукашенко също по този начин осведоми, че към днешна дата въпросът за преместването в Беларус на вагнеровци, намиращи се на територията на Русия, не е решен, защото " това зависи от управлението на Руската федерация ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР