Беларуската опозоционерка Мария Колесникова е осъдена на 11 години затвор.

...
Беларуската опозоционерка Мария Колесникова е осъдена на 11 години затвор.
Коментари Харесай

Режимът в Минск не прощава: Мария Колесникова отива в затвора за 11 години

Беларуската опозоционерка Мария Колесникова е наказана на 11 години затвор. Информацията бе обявена от държавните медии в Минск. Колесникова, която бе арестувана преди близо година, ще лежи дружно с нейния юрист Максим Снак, който пък е наказан на 10 години затвор.

Режимът в Минск опита да я прогони, тя скъса паспорта си

Преди противоречивите президентски избори, които се организираха през август 2020-а година в Беларус, Колесникова работеше като управител на акцията на банкера Виктор Бабарика, който през юли тази година беше наказан на 14 години затвор. Резултатите от президентските избори, за които има съществени съмнения, че са фалшифицирани, отприщиха вълна от митинги в Беларус.

Колесникова бе отвлечена от беларуските секрети служби Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Минск през септември 2020 година. Когато трябваше да бъде депортирана в Украйна, тя скъса паспорта си малко преди граничния пункт и по този метод осуети проектите да бъде прогонена от страната. Тогава беше и задържана. Делото против Колесникова стартира при започване на август тази година. Международната общественост разкритикува процеса против опозиционерката. И немското държавно управление настоя неведнъж тя да бъде освободена. Години наред Мария Колесникова е работила като културна мениджърка в Щутгарт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР