Беларуска атлетка отказа да напусне Япония, след като обяви, че

...
Беларуска атлетка отказа да напусне Япония, след като обяви, че
Коментари Харесай

Беларуска спортистка от Токио 2020 отказва да се върне в държавата си

Беларуска атлетка отхвърли да напусне Япония, откакто разгласи, че е била отведена на летището от тима си срещу личната ѝ воля. От Международния олимпийски комитет оповестиха, че тя към този момент е в сигурност.

Спринтьорката на 200 метра Кристина Цимановска е прекарала нощта в хотел на летище „ Ханеда “, откакто потърсила помощ от японската полиция. Две страни – Полша и Чехия, към този момент ѝ предложиха поддръжката си с обезпечаване на виза, написа „ Ройтерс “.

Според 24-годишната спортистка основният треньор е отишъл в стаята ѝ в олимпийското село, с цел да ѝ каже да събере багажа си, тъй като би трябвало да напусне и ще бъде откарана на летището. Междувременно от Беларуския олимпийски комитет оповестиха, че екипът е решил да отдръпна Цимановска от Игрите по съвет на лекарите по отношение на нейното „ прочувствено, психическо положение “. В обява в Instagram тя дефинира тези изказвания като неистина.

Японското държавно управление увери, че пази спортистката, до момента в който уредниците на Токио 2020 и Международния олимпийски комитет ревизират желанията ѝ.

„ Няма да се върна в Беларус “, разяснява Цимановска и показа опасенията си, че може да бъде вкарана в пандиза, в случай че още веднъж е на територията на страната си. Проблемът породи след рецензии от нейна страна против националните треньори.

През март МОК отхвърли да признае избора на сина на президента Александър Лукашенко, Виктор, за водач на Олимпийския комитет на Беларус. През декември и на двамата им бе неразрешено да посещават Олимпиадата в Токио.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР