Беларус все още е готов да посредничи за преговори в

...
Беларус все още е готов да посредничи за преговори в
Коментари Харесай

Украйна е враг за Русия, а Беларус е лакей

Беларус към момента е подготвен да посредничи за договаряния в границите на Контактната група за Донбас и счита формата на видеоконференцията за неефикасен. Това съобщи в неделя заместник-държавният секретар на Беларуския съвет за сигурност Владимир Арчаков за телевизионния канал Беларус-1, представен от ТАСС.

" Що се отнася до спора в Донбас, ние към момента сме уверени, че той може да бъде позволен само посредством дипломатически средства. Беларус не вижда опция на Минските съглашения - във всеки случай няма други съглашения ", сподели Арчаков. " Все още сме подготвени да предоставим платформа за работата на групата за контакти, тъй като видеоформатът се трансформира в някакъв на практика ненужен ефирен театър ", уточни още Арчаков, съобщи News.bg.

Той означи, че Минск постоянно е подкрепял мирните способи за разрешаване на безусловно всички различия. Той също по този начин уточни, че в последно време Украйна прави несъответствуващи изказвания. " Бих желал да изразя мнение, че украинската страна би могла да работи по-подходящо, когато става въпрос за нас ", сподели Арчаков. Той акцентира, че " без значение от всичко, Беларус е подготвена да взе участие в регулирането на зараждащата и ескалираща конфликтна обстановка във всевъзможен формат ".

По-рано ръководителят на украинската делегация в Контактната група Леонид Кравчук съобщи, че платформата на Контактната група може да бъде преместена от Беларус в Швеция, в случай че стане невероятно да се организира разговор в Минск заради митингите против резултатите от президентските избори в Беларус, извършени през август 2020 година Кравчук съобщи, че в този момент Украйна е зложелател за Русия, а Беларус е прислужник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР