Беларус съобщи за задържане на “терорист“ и над 20 негови

...
Беларус съобщи за задържане на “терорист“ и над 20 негови
Коментари Харесай

Беларус арестува терорист и 20 негови съучастници за опит за саботаж

Беларус заяви за задържане на “терорист “ и над 20 негови съучастници, които са работили с украинските и американските разследващи служби по опит за бойкот на беларуско военновъздушно летище, заяви президентът Александър Лукашенко, съобщи Ройтерс.

Миналия месец беларуски антиправителствени деятели обявиха, че са взривили съвременен съветски боен аероплан при офанзива с дрон на летище покрай беларуската столица. Москва и Минск оспорват това изказване, предава Българска телеграфна агенция.

" Службата за сигурност на Украйна и управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ, скрито организират интервенция против Република Беларус. Бил е подготвен терорист ", съобщи Лукашенко, цитира от организация БелТА. Президентът на Беларус добави, че самолетът е претърпял единствено повърхностни вреди при нападението, което е било осъществено благодарение на " дребен безпилотен аероплан ".

Заподозреният, арестуван за нападението против самолета “Бериев А-50 “, е с двойно, съветско и украинско, поданство, заяви БелТА. До момента са задържани повече от 20 души, съпричастни с случая, а други обвинени към момента се укриват в чужбина, добави Лукашенко.

По думите на беларуския президент осъщественият на летище Мачулищи край Минск бойкот не би могъл да бъде осъществен без знанието на украинския президент Володимир Зеленски.

" Мислех, че Украйна има потребност от мир, че Зеленски се грижи за своя народ. <...> Такива интервенции не се организират без утвърждението на водача и главнокомандващия на страната. Това ви споделям като президент ", сподели Лукашенко.

Беларус, която е непосредствен съдружник на Русия, разреши на Москва да употребява територията й за набези против Украйна от началото на военната акция против Киев преди една година, напомня Ройтерс.

Лукашенко неведнъж е заявявал, че страната му може да се включи непосредствено в спора, в случай че територията ѝ бъде атакувана от Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР