Беларус не е позволила на почти 600 батки да влязат

...
Беларус не е позволила на почти 600 батки да влязат
Коментари Харесай

Беларус не пусна батки

Беларус не е разрешила на съвсем 600 батки да влязат в страната, заяви лайф.ру.

Официалният представител на службата за гранична по защита в Минск Антон Бичковски е споделил през днешния ден, че негови сътрудници не са разрешили на 595-ма непознати жители да влязат на територията на някогашната руска република.

"Става дума за млади мъже с добре развита мускулатура. Нито един от тях не е могъл да даде логичен отговор каква е била задачата на неговото посещаване на Република Беларус ", е показал още той.

По думите на служителя във вътрешното министерство яките момчета са желали да влязат в източноевропейската страна от Литва, Полша и Украйна.

Да напомним, от 9 август Беларус е била обхваната на почналите на митинги, съпроводени със подиуми на принуждение. Поводът за демонстрациите е бил е било решението на Централната изборна комисия в Минск, оповестила следващата победа на президента Александър Лукашенко, застанал отпред на Беларус преди на 26 години.

Една от ръководителките на опозицията – Светлана Тихановска е оповестила през вчерашния ден, че от през днешния ден в страната стартира национална стачка.



Няколко рускоезични медии в понеделник оповестиха, че редица предприятия са прекратили своята активност. Беларуски издания от своя страна обявиха, че е нямало основни спирания на работния развой.

Активисти на опозицията са разгласили видео по какъв начин студенти от Беларуския държавен университет са блокирали кръстовище в Минск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР