Беларус е готова да продължи диалога с Европейския съюз въпреки

...
Беларус е готова да продължи диалога с Европейския съюз въпреки
Коментари Харесай

Беларус е готова да продължи диалога с ЕС въпреки всички трудности

Беларус е подготвена да продължи разговора с Европейския съюз макар зараждащите в връзките компликации, съобщи през днешния ден представителят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, представен от Българска телеграфна агенция.

"Във външната политика на Беларус Евросъюзът еднопосочно съставлява едно от предпочитаните посоки. Затова при всевъзможни условия, при всяка конюнктура ние сме настроени към опазване на връзките и продължение на разговора, даже да той да е комплициран ", уточни представителят.

Той акцентира, че "санкциите са завършек на политиката ".

"Затова основният въпрос в този момент е има ли Европейски Съюз политика по отношение на Беларус. Ние имаме ", добави Глаз.

Вчера висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел Европейски Съюз заяви след изключителната видеоконференция на европейските външни министри, че съюзът стартира подготовка за налагане на спомагателни наказания против Беларус. Той добави, че Европейски Съюз не приема резултатите от президентските избори в страната. По неговите думи новите наказания ще бъдат ориентирани против виновните за насилието против жителите и за подправянето на изборните резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР