Беким Хаджиу е управителя на фирмата Беса транс“, която е

...
Беким Хаджиу е управителя на фирмата Беса транс“, която е
Коментари Харесай

Собственикът на изгорелия автобус на Струма: Возилото беше в изправност, мина сервиз и в Северна Македония, и в Турция

Беким Хаджиу е шефа на компанията " Беса транс “, която е притежател на рейса, изгорен след злополуката на Автомагистрала „ Струма “. Той проговори в ефира на Българска национална телевизия от кантората на юриста си в София.

Хаджиу и фамилията му пътувал в първия рейс. Децата му са били в последния рейс.

Когато прекосявал границата схванал, че единият рейс е аварирал. След това се върнал до мястото с такси. Останал на мястото на случая часове наред.

Автобусът е бил в техническа редовност. По думите на притежателя той е минал през сервиз и в Турция и в Македония преди пътуванията.

" Преди да тръгнем за Турция им вършим сервиз, направляваме, пък даже когато стигнем в Истанбул и там вървим на сервиз да се управлява, транспортираме пасажери, да забележим каква е обстановката. Всичко беше наред и натам и когато бяхме на сервиза там. Когато има нещо ни споделят незабавно да го оправим ", увери притежателят на " Беса Транс ".

Той отхвърли да е имало туби с гориво. Изключва опцията някой от пасажерите да е внесъл елементарно запалими субстанции. 

" Има туби във всеки рейс, те са с вода, всеки рейс би трябвало да ги има за всеки случай. Това е аварийна вода. Строги контроли на влизане в България, багаж, водач - всичко - какво се носи ", посочи Беким Хаджиу.

Беким Хаджиу съобщи, че досега не е приказвал пред медиите, тъй като е в потрес от случилото се, само че спомага по всевъзможен метод на проверяващите за определяне на аргументите за случая.

" Казвах си за какво не съм бил аз в този рейс, да умра и аз в рейса и доста пъти си споделях това ", съобщи Беким Хаджиу.

Беким Хаджиу не пожела да разяснява версиите за злополуката, тъй като към момента следствието продължава. Каза обаче, че три седмици преди случая рейсът е минал механически обзор. 

От 4 години компанията правила транспорти до Турци, като цената е била по 80 евро и включва път и две нощувки в Турция.

Беким Хаджиу си е наел жилище у нас, с цел да спомага на следствието. Той не се усеща застрашен от никого.

При злополуката на 23 ноември починаха 45 души, а други 7 бяха ранени, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР