Бежанците и по-скоро мигрантите, защото те повечето са мигранти, се

...
Бежанците и по-скоро мигрантите, защото те повечето са мигранти, се
Коментари Харесай

Ердоган ползва мигрантите като оръжие, категоричен бившият ни консул в Одрин

" Бежанците и по-скоро мигрантите, тъй като те множеството са мигранти, се употребяват от Ердоган първо като коз да рекетира Европейския съюз и в това число България, Гърция и така нататък И в този момент сега, даже още по-страшно - като оръжие. Поради простата причина, че в Сирия турското оръжие е незадоволително - не може да се оправи с Русия. А Русия в никакъв случай няма да остави сама Сирия ". Това съобщи някогашният консул на България в Одрин Георги Димов пред Bulgaria ON AIR.

Дипломацията постоянно има ходове, тъй като противоположното на дипломацията е доста ужасно, съобщи Димов. По думите му в този момент военното опълчване се прави по напълно нови механизми и по напълно други начини.

Отношенията сред Москва и Анкара в Сирия са комплицирани, сподели дипломатът. " А те са комплицирани, тъй като техните изходни позиции и ползи са радикално противоположни. Турция желае да смъкна от власт настоящия президент Башар Асад и на негово място да " инсталира " държавно управление на " Мюсюлманските братя ", съобщи Георги Димов.

Турция желае и да прочисти границата си със Сирия от кюрди и други етнически сирийци, а на тяхно място да засели туркомани. Друга причина, заради която Турция упорства за наличие в района, е подобаващото трасе за енергийни източници.

" Русия е там (в Сирия) по покана на настоящия президент Башар Асад. Понеже с помощта на него и с помощта на татко му - Хафез Асад, тогава имаше един 20-годишен контракт. Москва реализира отколешната си фантазия, още от Руската империя, за изход над топлите морета ", изясни Георги Димов.

България играе в европейския тим и не може да играе в различен, безапелационен е българският посланик.

В коментар на думите на турския президент Ердоган, че не желае 1 милиарда евро от Европейски Съюз, Димов счита, че турският президент се надява на повече.

Той напомни първичното съглашение сред Европейски Съюз и Турция от 18 март 2016 година Тогава против уговорките на Турция във връзка с бежанците, Брюксел се съгласи да отпусне 3 милиарда евро помощ на Турция. По думите на Димов това е вярно.

" След това по време на нашето европредседателство във Варна имаше среща на високо ниво - там бяха контрактувани още 3 милиарда Тези дни, на разнообразни мотиви, разнообразни европейски водачи загатнаха, че може би ще има още 3 милиарда (евро) ", изясни Димов. Според него Ердоган ще изиска най-малко още 2 милиарда евро.
От друга страна Европа се лута. Според Димов качеството на актуалните водачи не е на предходното равнище.

Както и военният министър Красимир Каракачанов разгласи през вчерашния ден, че незаконното прекосяване на границата от мигранти е нелегално съгласно всички интернационалните документи, по този начин и някогашният ни консул в Одрин изясни, че методите на прекосяване на държавната граница са два - легален и противозаконен. " Незаконният е закононарушение ", безапелационен е Димов. Според него би трябвало да има разграничаване сред бежанци и мигранти.

По съветски данни има 130 хиляди мигранти, които Турция желае да вкара в Европа, сподели Димов.

" Ако те влязат законно, няма никакъв проблем. Ако имат нужните качества да се интегрират, както Германия желае, също няма никакъв проблем ", сподели дипломатът.

Според него в България заслон може да получи човек, който е емигрант и може да потвърди, че бяга. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР