Бежанският поток от Украйна към Румъния продължава да се увеличава.

...
Бежанският поток от Украйна към Румъния продължава да се увеличава.
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Над 20 000 са бежанците, влезли в Румъния за изминалото денонощие

Бежанският поток от Украйна към Румъния продължава да се усилва. Над 20 000 са бежанците, влезнали в Румъния за миналото денонощие, което е два пъти повече от преднишните дни. Специалните пратеници на Българска национална телевизия Иво Никодимов и Станислав Златев са на граничния пункт " Сирет " на румънско-украинската граница.





Екипът ни стана очевидец на една добра развръзка. Вчера ви показахме Анатолий, който от 8 години живее в България и чакаше внучката си на границата сред Румъния и Украйна. Късно тази нощ двамата се събраха. В Украйна остава само дъщерята на Анатолий, която е блокирана, тъй като градът, в който се намира, е миниран, с цел да се спре настъплението на съветските войски

Правят се всевъзможни направления а територията на Украйна, с цел да могат хората да бъдат безвредно евакуирани. Тази заран на граничния пункт Сирет има трима млади варненци, пристигнали с бусове, с които могат да извозят към България 10 искащи украински жители.

Снощи беше обезпечен и кулоар за филантропичен ескорт на Червения кръст към Украйна. Осем ТИР-а доставиха артикули от първа нужда на хората там.

Вижте повече в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР