Беглец, открит във Флорида, водещ охолен начин на живот 5 години след бягството си от затвора в Колорадо

...
Беглец, който избяга от федерален затвор в Колорадо преди пет
Коментари Харесай

Беглец, който избяга от федерален затвор в Колорадо преди пет години, беше заловен тази седмица във Флорида.

Маршалите на САЩ казаха В сряда 58-годишният Алън Тод Мей беше арестуван на 1 август в дом в луксозен квартал Форт Лодърдейл, където според властите той е живял охолен живот. Преди това Мей беше осъден за измама с поща в Тексас и осъден на 20 години във федерален затвор през 2012 г.

Той беше преместен във Федералния поправителен институт в Енгълууд, Колорадо през януари 2018 г. и избяга същия декември, след като потегли с работен камион на Бюрото по затворите, без никой да забележи. След това той наема U-Haul в Денвър, който по-късно е открит зад Waffle House във Форт Уърт, Тексас.

Мей е бил активен обект на издирване от маршалите, откакто е изчезнал.

През 2022 г., докато беше в затвора, той беше обвинен в 10 обвинения в телеграфни измами и седем обвинения в пощенски измами за повече от $700 000 в измамни искове за нефт и газ, докато беше зад решетките, каза Маршалс.

Агенцията получи редица съвети, водещи маршали до Калифорния, Уисконсин, Мичиган, Тексас и Флорида, преследващи следи.

През юли маршалите получиха сигнал за възможно наблюдение след снимка на мъж, приличащ Мей, но под името Джейкъб Търнър, беше публикувано от Palm Beach Daily News.

„Тази нова информация, включваща нов, неизвестен досега псевдоним, позволи на следователите да разработят информация за възможно местоположение за Мей в пентхаус апартамент в Палм Бийч, Флорида“, казаха служители.

След това следователите проследиха заподозрения партньор на Мей в дом във Форт Лодърдейл, където откриха и арестуваха Мей.

„Това беше огромно. Това беше много дълго, обширно разследване. Този господин, поради миналия си измамник, беше много добър в избягването на залавянето“, каза Катрина Краус, главен заместник-шериф на САЩ за Колорадо, пред Fox 31 в Денвър.

Мей е водила екстравагантен начин на живот, казаха служители . Той беше арестуван в дом, оценен на над 1,5 милиона долара, докато носеше часовник Rolex с Mercedes на алеята.

Историята продължава

„Много наперен. Той парадираше с богатството си. Друг е въпросът дали е получил това богатство законно или не. Но той беше много добър в парадирането с богатството си, докато все още се опитваше да остане скрит“, каза Краус пред станцията.

Длъжностни лица казаха, че ще разследват дали Мей е извършил допълнителни престъпления, докато е бягал.

Мей ще бъде екстрадирана обратно в Колорадо, казаха маршалите.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР