Бедствието нямаше да може да бъде преустановено, дори цялата работа

...
Бедствието нямаше да може да бъде преустановено, дори цялата работа
Коментари Харесай

Явор Гечев: Наводнението в Карловско не е заради поголовна сеч | Нямаше как да бъде бъде предотвратено наводението в Карловско

Бедствието нямаше да може да бъде прекратено, даже цялата работа да е била изцяло свършена. Най-вероятно дигите отново щяха да се скъсат.

Това съобщи пред БНР служебният министър на земеделието Явор Гечев след големите наводнения в Карловско.

Относно положението на горите наоколо министърът се базира на информация за сечите, съгласно която 16 декара е била голата сеч в землището на двете села и в региона на водосбора на реката над Богдан. По думите му няма сечи, които могат да провокират подобен вид злополучие и концентриране на води.

" Няма поголовни сечи там. Не записваме поголовни сечи. Няма значими количества дървета, които са изрязани. "

На терен са чиновници на Агенцията по горите, стана ясно още от думите на Гечев.

" Включително външни такива за региона, преднамерено, с цел да може да е достоверен целият отчет, който ще получа. Ако има данни за нарушавания, ще го препратя на способените органи. "

" Истината е, че има скъсани насипи на няколко места, на повече от едно. Има разнообразни аргументи. При толкоз вода, която се е изляла, надали това можеше да се овладее единствено с стандартните способи. Това, което видях и на място, е поголовно. Колосални са размерите на това, което се е случило в границите на няколко часа. "

На невралгичните точки по дигите има изпратени инженери, добави земеделският министър.

" Много бързи и незабавни поправки. Когато се отдръпне водата, оптимално бързо рамки. Всичко, каквото можем да създадем, с цел да запазим това, което можем, да го подобрим в късия интервал до зимата. Обявено е отчасти бедствено състояние във връзка с обитаемоте места, с цел да може бързо да работи цялата машина. Отдръпването на водата значи, че стартира доста работа. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР