Бедственото положение в Котел е отменено след изсипалия се пороен

...
Бедственото положение в Котел е отменено след изсипалия се пороен
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение след наводнението в Котел

Бедственото състояние в Котел е анулирано след изсипалия се проливен дъжд нощес. Реката в града излезе от коритото си и наводни към 20 къщи и улици. Няма потърпевши хора. Живеещите в ниските елементи на Котел са били евакуирани. Тази заран стартира разчистването на вредите от водната буря. Има предизвестие водата да не се употребява за питейни потребности, тъй като е мътна.

Котел

Жители на Котел описаха, че било ужасно. Пожарникари изнасяли на ръце хора от наводнените им домове. В една от потърпевшите къщи имало четири дребни деца, които били избавени от съседи.
Прибираме децата от прозорците. Водата до тука. Късове бетон, асфалт. Всичко около нас, добре, че спасихме децата. Туй е най-важното - спасихме децата на по-високи места от водата.
Хората споделят, че стихията носила коли, контейнери, части асфалт и дървета.
Първата кола, тая бялата, потегли, след нея потегли тая черната кола, удари се в стълба и удари дори таблото. Тука варелите бяха все едно някаква перушина, не можеше да се усеща, това е огромна вълна, някъде метър и 20, метър и 50.Цялата река беше в двора, първият етаж, всичко. 5 години се апелирам за тази подпорна стена и 5 години няма подпорна стена.  © БГНЕС
Придошлата Котленска река заляла и директен път, който минава през града и трафикът е усложнен. По думите на кмета вредите са големи и би трябвало да се потърси помощ от страната.
Коста Каранашев - кмет на Котел: Да може да си създадем проект по най-бързия метод да възстановяваме придвижването и хората, които са потърпевши.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР