Бедствено положение във Враца заради ураганния вятър. Поривите на вятъра

...
Бедствено положение във Враца заради ураганния вятър. Поривите на вятъра
Коментари Харесай

Бедствено положение във Враца, военни помагат в разчистването на града

Бедствено състояние във Враца поради ураганния вятър. Поривите напразно надминаха 140 километра в час.

30 военнослужещи се включиха в превъзмогването на последствията от бурния вятър във Враца, оповестиха от Министерството на защитата.

Малко преди обяд пътническият трен от Видин за Мездра се блъсна в паднало дърво на релсите. Инцидентът станал в региона на Враца преди гарата.

От конфликта се счупил прозорец на един от вагоните, няма потърпевши пасажери. Дървото е засегнало контактната железопътна мрежа и придвижването по тази линия е краткотрайно прекратено.

" Чу се огромен екот по локомотива, успяхме да възстановяваме самата конюнктура вътре. Има една жена която е с лека суматоха от самото счупено стъкло. Има провали по локомотива ", съобщи Никола Илиев, кондуктор.

Пътниците са изведени и ще бъдат извозени с рейсове. Силният вятър продължи да унищожава покривите на публични и частни здания. Хората не са застраховали парцелите си и не знаят по какъв начин ще се оправят.

Щетите са големи и сигурно ще се търси помощ от страната.

" Пораженията са главно частни и обществени здания. Половината град е без улично осветяване, тази заран много села осъмнаха и без ток. Ситуацията във Враца е сериозна. Днес в работата се включиха и военни от военно формирование във Враца, което също оказват помощ в разчистването ", сподели още Калин Каменов, кмет на община Враца.

От общината още веднъж приканват жителите, които нямат необходимо излизане, да останат по домовете си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР