Бедствено положение в Котел заради проливните дъждове. От тях пострада

...
Бедствено положение в Котел заради проливните дъждове. От тях пострада
Коментари Харесай

20 къщи са наводнени след като реката в Котел излезе от коритото си

Бедствено състояние в Котел поради проливните дъждове. От тях пострада съществено ниската част на града, която е изцяло наводнена. Няма потърпевши или бедстващи хора.

Котел

Вчера за по-малко от час над града са паднали към 80 литра на квадратен метър. Реката в града е излязла от коритото си и е заляла къщи и улици. Има към 20 наводнени къщи. Хората от ниските елементи на Котел са евакуирани.

Придошлата река Котленска е заляла и директен път, който минава през града и трафикът е усложнен. Нанесени са вреди и по уличните настилки. Заради бедствената обстановка кметът на Котел Коста Каранашев свика спешен щаб.

Коста Каранашев - кмет на Котел: В момента имаме потребност от тежка техника и надлежно като изчислим материалните вреди, които са нанесени да ги остойностим и да потърсим помощ от Правителството в лицето на премиера, както споделих. Така че през днешния ден ни следва най-малко да успем това, което виждате, да се възстановява, да може и в случай че се наложи екипи на Бърза помощ да могат да идват, както и остойноставянето на тия материални вреди, да може да си създадем проект по най-бързия метод да възстановяваме придвижването и хората, които са потърпевши.
Днес стартира описването на вредите от пороя. Ситуацията в града постепенно се възстановява.
 Ситуацията в Котел се възстановява Ситуацията в Котел се възстановява
Ситуацията в Котел се възстановява сподели кметът на града за Българска национална телевизия. Там беше оповестено бедствено състояние откакто през вчерашния ден ниската част на Котел беше потънал...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР