Бедствената обстановка в Смолян остава тежка, информира областният пресцентър. Остава

...
Бедствената обстановка в Смолян остава тежка, информира областният пресцентър. Остава
Коментари Харесай

Бедствената обстановка в област Смолян остава тежка

Бедствената конюнктура в Смолян остава тежка, осведоми регионалният пресцентър. Остава в действие оповестеното през вчерашния ден отчасти бедствено състояние за Смолянска област поради разрушенията от поройните дъждове. Няма бедстващи хора на територията на региона, съгласно регионалния шеф Стефан Сабрутев.

И през днешния ден продължава работа по почистване на множеството задействани свлачища и премахване на провалите по инфраструктурата от разрушителното прииждане. Пътят Смолян-Девин остава непристъпен, пропущат се единствено коли за спешна помощ и други профилирани коли. Екипи са достигнали до Триград и са доставили артикули от първа нужда за жителите на селото, пътят до което бе пресечен през вчерашния ден от пороите. Дъждът през днешния ден минава в изобилен снеговалеж в съвсем цялата планинска област.

Общините Смолян, Девин, Неделино и Рудозем към момента са в бедствено състояние, а Мадан и Борино - в отчасти бедствено. Пътят до с.Мугла е "пробит " от разчистващите екипи, в селото са доставени артикули от първа нужда. До Мугла се стига единствено с високопроходими коли.

Трасето Девин - Кричим е затворено за товарни коли. Пътните настилки в региона са заснежени и отчасти заледени, само че се обработват, прецизира регионалният пресцентър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР