Бебе, родено с тегло 490 грама, е било спасено от

...
Бебе, родено с тегло 490 грама, е било спасено от
Коментари Харесай

Всяко десето дете в България се ражда недоносено

Бебе, родено с тегло 490 грама, е било избавено от екипа на Неонатологичното поделение в Русе. Преждевременните раждания у нас се усилват. Според статистиката, всяко десето дете в България е недоносено.

Всяка година в русенския Акушеро-гинекологичен комплекс се грижат за повече от 160 недоносени бебета. Роденото 490 грама момиченце е превозено до столичната детска педиатрия и за два месеца към този момент тежи кг и половина. Появилите се прибързано на бял свят деца са по-уязвими и предразположени към инфекции и затруднения. Затова им се отделя особено внимание, в това число и кенгуру грижи.
Д-р Лиляна Ташкова, шеф на Неонатология към Акушеро-гинекологичен комплекс Русе: " Имаме доста добър резултат. Всъщност това е контактът на майката с детето, задачата е да не се прекъсва този контакт. Изключително прочувствено събитие. Това е наслада за майката.
Според лекар Ташкова, аргументите да се усилва броят на недоносените бебета са разнообразни болести на майката или проблеми по време на бременността.

Д-р Лиляна Ташкова, шеф на Неонатология към Акушеро-гинекологичен комплекс Русе: Има затруднения. Най-честите са, които засягат неврологичното развиване на детето, надлежно увреждане на зрението, слуха, хронично белодробно заболяване.
С всичко това екипът се оправя, с помощта на модерната инсталация, получена като подаяние.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР