Бебе, изоставено при температури от -20 градуса в Сибир навръх

...
Бебе, изоставено при температури от -20 градуса в Сибир навръх
Коментари Харесай

Изоставено бебе оцеля на -20 градуса в Сибир навръх руската Коледа

Бебе, изоставено при температури от -20 градуса в Сибир точно на съветската Коледа, е оживяло и е в положително положение, оповестяват съветските медии.

Новороденото е открито от петима младежи в огромна кутия за яйца на далечен път край село Сосновка, покрай Новосибирск на 7 януари. Момиченцето е откарано в болница от родителите на един от младежите, където му е оказана помощ.

Два дни по-късно полицията разгласи, че търси майката и е почнала наказателно следствие за опит за ликвидиране на малолетно лице. Разследващите търсят очевидци, които знаят нещо за случилото си. Може би някой е знаел за проектите на бременна жена.

Родителите на младежа, които са закарали бебето в болничното заведение, са изявили предпочитание да го осиновят, само че би трябвало да изчакат дали няма да бъдат открити негови биологични родственици.

Пред съветски медии бащата Дмитрий Литвинов споделя, че петте момчета излезли на разходка в деня на Коледа, който в Русия е на 7 януари.

" Вече беше мрачно, те светнали с телефоните си и видели какво има в кутията ", изяснява той. Вътре било момиченцето, оставено с парцалено одеяло и шише.

Дмитрий и брачната половинка му Анна били извикани от сина им Ренат и откарали бебето в болничното заведение.

Опасявали се, че детето, което било единствено на няколко дни, може да е получило измръзване и да не оцелее. При идването дежурната лекарка бързо прегледала бебето и го затоплила, като разтривала нежно ръцете и краката му.

" Помолих сестрата да донесе чист чаршаф и одеяло и да го загрее на радиатора. Сестрата затопли бутилката с мляко от кутията. Когато момиченцето се стопли, то порозовя, повихме я във всичко топло и я нахранихме ", споделя доктор Олга Бугинина.

Бебето няма следи от измръзване и е трансферирано в детска болница под наблюдаване на педиатри. Не са открити никакви патологии и здравето му е приемливо. Момиченцето се храни добре. Лекарите дефинират, че все още на постъпване в болничното заведение бебето е било на към три дни, а съдейки по положението на пъпната шнур и метода, по който е била обработена, най-вероятно е било домашно раждане, гласи известие на.

 Снимка: Министерство на здравеопазването на Новосибирска област

 Снимка: Министерство на здравеопазването на Новосибирска област

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР