БДЖ започва спешен ремонт на вагони и локомотиви, за да

...
БДЖ започва спешен ремонт на вагони и локомотиви, за да
Коментари Харесай

Влаковете на БДЖ закъсняват с над 1000 минути всеки ден

БДЖ стартира незабавен ремонт на вагони и локомотиви, с цел да подсигурява графика на жп транспорта в страната. Това съобщи зам.-министърът на превоза Красимир Папукчийски, който през днешния ден даде брифинг за положението на държавните железници.

" БДЖ е в извънредно притеснително положение. Изпълнението на графика за интервала от началото на годината до момента за осъществяването на услугата по контракт с страната за транспорт на пасажери демонстрира, че са анулирани 5700 бързи и пътнически влакове. Това са повече от 12 дни, в които на територията на България не са се движили влакове ", уточни Папукчийски.

При настоящето положение на локомотивите и вагоните всеки ден генерираното забавяне при осъществяване на графика е в порядъка сред 1000 и 1800 минути всеки ден ", посочи заместник- траспортният министър.

„ На база на тази констатация съм разпоредил на Управителния съвет и на генералния шеф на БДЖ да подхващат незабавни ограничения за отремонтиране на локомотиви и вагони, които да могат да покрият 100% графика. Трябва да доведем услугата в този тип, в който би трябвало да я предоставяме на жителите “, сподели още Папукчийски. 

В „ БДЖ – Товарни транспорти “ положението също било трагично от позиция на състояние на вагони и локомотиви. Само вземанията, които са просрочени и несъбрани, възлизат на 23 млн. лв., сподели още заместник-министърът. Той добави, че там се следи и огромен отлив на товародатели.

От Холдинг БДЖ са поискали консултация до какъв брой е съгласно вливането на двете сдружения - Пътнически транспорти и Товарни транспорти, в Национална компания Български държавни железници (БДЖ). Това бе направено в последните дни на ръководството на кабинета " Петков ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР