БДЖ удължава срока за получаване на оферти в процедурата за

...
БДЖ удължава срока за получаване на оферти в процедурата за
Коментари Харесай

БДЖ удължава срока на поръчката за ремонт на локомотиви

БДЖ удължава периода за приемане на предложения в процедурата за ремонт на локомотиви , избрана от две компании като нагласена. Управителят на „ БДЖ - Пътнически транспорти ” Пламен Пешаров съобщи пред публицисти, че се дава опция на повече компании, които имат интерес, да вземат участие . В процедурата могат да се включват както български, по този начин и компании от целия Европейски съюз, добави Пешаров.
 
По думите му ремонтът на локомотиви е сложна услуга и на външен реализатор се разпорежда единствено онази част, която не може да се извърши от чиновници на сдружението. Това са характерни действия, свързани да вземем за пример с електрониката на тяговия преносим състав, софтуера и настройките, посочи Пешаров.
 

Напълно неприемливо е процедура със спортен темперамент да бъде определяна като нагласена , откакто всички условия са обществени и налични за имащите интерес да вземат участие компании, посочи той.
 
За нагласена социална поръчка в БДЖ сигнализираха сдруженията „ Експрес Сервиз “ и „ БДЖ-Кончар “ . Те показаха, че условията на процедура за ремонт на локомотиви са в интерес на компанията „ ЖП Тракция “. Според тях е заложено условие ремонтираните машини да се одобряват и предават в София, а крайният период за осъществяване на софтуерен обзор е 8 работни часа, като от него не може да се приспада времето за превозване на локомотивите от друго обитаемо място.
 

Така „ Експрес Сервиз “, който се намира в Русе, автоматизирано отпада, обясниха от управлението на сдружението и акцентираха, че това условие е в интерес на „ ЖП Тракция “, което употребява държавното локомотивно хранилище в София.
 
В отговор Пламен Пешаров съобщи през днешния ден, че на никое място в документите няма условие ремонтите да се правят за 8 часа . В София и към нея има най-малко 5 бази, подобаващи за осъществяването на предмета на поръчката , сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР