БДЖ-Пътнически превози“ стартира поръчка за мащабно обновяване на билетната си

...
БДЖ-Пътнически превози“ стартира поръчка за мащабно обновяване на билетната си
Коментари Харесай

БДЖ стартира поръчката за обновяване на билетната система

„ БДЖ-Пътнически транспорти “ започва поръчка за огромно възобновяване на билетната си система. Това се случва малко повече от месец, откакто пътническото сдружение организира пазарни съвещания. Търгът е на стойност над 1.8 млн. лева без Данък добавена стойност, а предложения се подават до 15 април.

Припомняме, че БДЖ-ПП желае да вкара в приложимост 30-те автомата, закупени преди 4 години, които обаче не се употребяват. Дружеството има предпочитание да продава билети през мобилно приложение, както и непосредствено във влаковете. Последната услуга сега се тества пробно по две линии.

Поръчката в този момент е разграничена в три обособени позиции:
Следгаранционна софтуерна поддръжка и надграждане на системата с модул „ продажба на билети от автомати “ и техническо обезпечаване и редовно обслужване на система за резервации и билетоиздаване за потребностите на „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД “ за интервал от 36 месеца или до въвеждане в употреба нова система за резервации и билетоиздаване в " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД според от настъпилото по-рано събитие “;Осигуряване на мобилна съгласуваност за устройства за издаване, инспекция на валидността на транспортни документи във влака през частен APN (Access Point Name) за интервал от 36 месеца;Предоставяне на услуга виртуална частна мрежа (VPN) за задачите на билетоиздаващата система на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД за период от 36 месеца.
Безспорно най-сложна за осъществяване и с максимален брой действия е първата обособена позиция. Нейната планирана стойност е малко над 1.5 млн. лева без Данък добавена стойност. В документите е разказана цялата архитектура на сегашната система и по какъв начин тя би трябвало да бъде усъвършенствана.

Предвидено е построяването и обновяването на online портал за резервации и билетоиздаване, касов модул за касите и бюрата на БДЖ, административен интерфейс, мобилно приложение за валидация и продажба на билетите във трен, маршрутизатор и приложение за фискален принтер. Тук влиза и създаването на програмен продукт за 30-те броя автомати, които досега не се употребяват.

Във втората обособена позиция влизат действия, свързани с така наречен PDA устройства, с които чиновниците да ревизират валидността на билетите в пасажерите във влаковете, а при потребност и да издават транспортни документи. Това ще се случва посредством така наречен Data SIM карти, които ще бъдат включени в частен APN. Прогнозната стойност на тази обособена позиция е 151.2 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Третата позиция планува точно построяването на виртуалната частна мрежа, която би трябвало да работи в непрестанен режим 24 часа, 7 дни в седмицата. Предвиден е денонощен мониторинг и реакция при пораждане на проблеми. Прогнозната стойност тук е 159.6 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Въпросната мрежа ще обезпечи съгласуваност сред всички обекти, в които работи системата за издаване на билети, включително и централния офис на БДЖ-ПП и дейта центърът. Освен това ще даде връзка сред Интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната активност на БДЖ-ПП и централизираната система на Национална агенция за приходите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР