“БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД откри днес първия курс за

...
“БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД откри днес първия курс за
Коментари Харесай

БДЖ откри първия курс за професионално обучение за локомотивни машинисти

“БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД откри през днешния ден първия курс за професионално образование, посредством който непосредствено се придобива подготовка за локомотивни машинисти на публична гала в Локомотивно хранилище София.

На откриването участва управническия екип на сдружението, които приветстваха записалите се курсисти и им пожелаха триумф в бъдещото професионално развиване в националния железопътен транспортьор.

Преди да стартират своето образование на курсистите им беше демонстрирана техниката, с която БДЖ разполага от парните локомотиви, през електрическите и дизелови локомотиви до най-съвременните придобивки – електрическите и дизелови мотриси.

Обучението ще се реализира в Център за професионално образование (ЦПО) на “БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД, който получи лиценз за осъществяване на професионално образование от Национална организация за професионално обучение и образование (НАПОО).

До момента тази активност се извършваше само от ЦПО на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД, като посредством получения лиценз се дава опция на “БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД непосредствено да образова свои и външни на железницата фрагменти, които да продължат професионалното си развиване в националния железопътен транспортьор.

ЦПО на “БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД за първи път провежда курс непосредствено за локомотивен ватман, защото досега курсове се проведоха само за асистент локомотивни машинисти.


“БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД е и в непрекъснато съдействие с Професионалните гимназии по железопътен превоз „ Никола Йонков Вапцаров” в гр. Горна Оряховица, по машинизация на селското стопанство в гр. Мездра и Висшите образователни заведения в процеса по обучаване на бъдещи фрагменти посредством взаимния план „ Заедно напред “ и въведената дуална форма на образование.

За в допълнение стимулиране на учениците и за поддържане на интереса им към дуалната форма на образование в областта на железопътния превоз се оферират стипендии за висок триумф и най-малък брой неизвинени отсъствия.

Подобен финансов тласък предпоставя редовно асимилиране на познания и поредност в преодоляването на професионални умения по специалността.

Това способства за построяването на трудови привички и ангажираност на учениците още при започване на кариерата им.

Освен това възпитаниците ще могат да се възползват и от стипендиантски стратегии, които „ БДЖ - Пътнически превози” ЕООД предлага, благоприятни условия за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо образование във висшите учебни заведения.

Създаването на бъдещи професионални фрагменти в железопътния превоз е една от предпочитаните задания на „ БДЖ - Пътнически превози” ЕООД.

Дружеството поддържа професионалното образование и обучение на възпитаници, като по този метод се построява здрава основа за сполучливо развиване на БДЖ като предстоящ евентуален шеф.

Полученият лиценз от ЦПО на сдружението в областта на професионално образование е още една поръчка от страна на компанията, в който професионалното образование и развиване е със стратегически взор, насочен към хората като дълготрайна инвестиция, а не като запас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР