БДЖ е в нестабилно състояние. Общите загуби на дружеството са

...
БДЖ е в нестабилно състояние. Общите загуби на дружеството са
Коментари Харесай

По-чисти влакове - първа задача на новите шефове на БДЖ

" БДЖ е в несигурно положение. Общите загуби на сдружението са от порядъка на 400 и няколко милиона ", сподели новият ръководител на УС на БДЖ Симеон Евтимов пред bTV. 

" Ние не желаеме да сътворяваме упования за бързо повишение на скоростите на влаковете, само че сме се съсредоточили точно в нещата, които зависят от нас като компания, която предлага транспортна услуга. Това са нещата, които могат да се подобрят с готовност на нашите лични запаси ", разяснява Евтимов. 

Той дефинира внезапното възстановяване на чистотата във влаковете като първа и предпочитана задача.   " Българските железници през последните години изгубиха профила си на народен транспортьор. Трябва да създадем стандарт, който железницата да може да поддържа с разнообразни параметри на услугата ", безапелационен е той.  Според него сега изискванията за усъвършенстване са положителни, защото има европейска политика за зелена подвижност, а и самата железница е подготвена за преструктуриране.   " Не можем да се съпоставяме с японските и немските железници. Стремежът ще е да модернизираме технологията на установяване на график ", сподели Евтимов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР