БДЖ – Пътнически превози“ разполагат с 30 спални вагони, предаде

...
БДЖ – Пътнически превози“ разполагат с 30 спални вагони, предаде
Коментари Харесай

БДЖ разполага с 30 спални вагона

„ БДЖ – Пътнически транспорти “ разполагат с 30 спални вагони, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Летният сезон е към този момент в разгара си и доста столичани се готвят да прекарат отпуската си по родното Черноморие. Един от методите е като използваме спалните вагони по линиите София-Варна-София и София-Бургас-София. Навсякъде в Европа железопътният превоз е един от най-евтините, комфортни и бързи способи за напредване. България също разполагаше с добре развита железопътна инфраструктура, която сега се нуждае от сериозна рационализация.

В момента от 30 броя спални вагони 21 са в употреба. Те се употребяват при композирането на влаковите сформира.

В ремонтния завод на хранилище „ Надежда “ се намират за планов ремонт 3 броя вагони. На останалите 6 броя е належащо осъществяването на планов капитален ремонт във Вагонно-ремонтен цех.

БДЖ също по този начин разполага и с 5 броя кушет-вагони , като всички са в употреба.

За възстановяване на предоставената услуга, националният ни жп транспортьор приготвя действа за поетапно осъществяване на планов капитален ремонт на спалните вагони за гарантиране на 24 броя спални вагона в употреба.

Към сегашния миг спалните вагони са единствените пътнически вагони, които са сертифицирани за сходство с техническите спецификации за оперативна съгласуемост, които са наложителни за използване от страните-членки на Европейски Съюз. Във връзка с това „ БДЖ-Пътнически транспорти “ изпитва усложнение с ремонта на някои от детайлите на спалните вагони поради ненарушаване на условията на техническите спецификации. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР