Базовият модел на електрическата кола струва 39 900 долараИлон Мъск

...
Базовият модел на електрическата кола струва 39 900 долараИлон Мъск
Коментари Харесай

Tesla показа футуристичен пикап Cybertruck

Базовият модел на електрическата кола коства 39 900 $

Илон Мъск направи ефектна проява на новия електрически пикап Cybertruck
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск, шефът на Tesla, още веднъж притегли вниманието с показване на напълно нов електромобил. Това е пикапът Cybertruck, който ще влезе в произвеждане през 2021 година.

Ъгловият дизайн на колата я прави много необикновена. В основата на Cybertruck е особено планиран „ екзоскелет ”, който обезпечава нужната устойчивост и високо равнище на отбрана за пасажерите. Предвижда се потребление на студено валцована неръждаема стомана.

Електрическият пикап Cybertruck се отличава с много необикновен ъглов дизайн
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Tesla ще предложи на купувачите три съществени версии на пикапа. Най-достъпният модел има единствено един електромотор, инсталиран на задната ос. Пикапът ще форсира от 0 до 100 км/ч за към 6,5 секунди, а заявеният пробег с едно зареждане е 400 км. Автомобилът може да тегли ремарке с тегло до 3,4 тона. Цената на модела е 39 900 хиляди щатски $.

На последващо равнище е версия, която се задвижва от два електромотори – на всяка ос. Този модел ще форсира до 100 км за 4,5 секунди и ще има пробег от над 480 км. Общата маса на ремаркето доближава 4,5 тона. Пикапът с тези характерности коства 49 900 $.

Cybertruck може да тегли ремарке с тегло до 6,4 тона
(снимка: Tesla)

На върха е версия на Cybertruck с три електродвигателя. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава единствено 2,9 секунди, а батерията ще обезпечи пробег до 800 км. Пикапът ще може да тегли ремарке с тегло до 6,4 тона. Цената на топовия модел е 69 900 $.

Във всички модификации ще се употребява адаптивно въздушно окачване. Пътният луфт доближава 406 мм. Cybertruck е оборудван с принадлежности за самоуправление, само че за цялостен автопилот (опция за независимо шофиране) купувачите ще би трябвало да доплатят 7 000 $.

В пикапа Cybertruck има място за шестима пасажери
(снимка: Tesla)

В кабината могат да се настанят комфортно шестима души. Бордовият информационно-развлекателен център е оборудван с огромен 17-инчов сензорен екран.

Cybertruck към този момент е наличен за поръчки. Tesla възнамерява да стартира производството на пикапа през 2021 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР