Базовите условия за съществуването на нашата къщичка зависят от това,

...
Базовите условия за съществуването на нашата къщичка зависят от това,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Коалиционното мнозинство не подкрепя достатъчно правителството

" Базовите условия за съществуването на нашата къщурка зависят от това, което се случва в Украйна. Затова депутинизацията е значима тематика. Искаме да сложим генералният въпрос – къде е националният ни интерес, а не къде са ни страстите. Ние би трябвало да можем да покажем водачество, това е смисълът на това ръководство ".

Това сподели пред БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

И добави, че болшинството е мъчно и комплицирано конструирано:

" Опитваме се да сме градивни, диалогични, прагматични, само че постоянно губим от това. Очевидно в тази комплицирана обстановка това, което печели, е тропането по масата ".

На въпрос по какъв начин се води разговор с представители на ръководещата коалиция, които са на друга позиция, той отговори, че се залага на прагматичност, на уважението и на диалози без нервности.

" На Корнелия Нинова ще кажем, че да се приказва, че путинският режим е другарски на България, е нездравословно и рисково. Ако Путин успее, България ще има по-малко вероятност за развиване... Логично е да стартираме диалог за допълнение на съдружното съглашение с цели от новата действителност, която стартира след 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна. Всеки ще декларира позиции и най-после картината дали можем да работим дружно ще стане ясна. Тази картина би трябвало да стартира да се случва обществено - през ясни заявки от парламентарната естрада. Декларацията ни е началото на проект за деяние. Трябва да излезем от междуличностните разправии ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Иванов добави, че по отношение на КПКОНПИ се чакат разработките на Политическа партия, с цел да бъдат обединени със законопроекта на Демократична България:

" Отнема повече време от предстоящото, само че с 16 или с повече гласове ще работим целта да бъде осъществен. Няма да се откажем от него. Критиките, че става постепенно, са основателни. Важен е резултатът. Законопроект за КПКОНПИ ще има, неприятно е, че ще бъде със забавяне ".

Той оцени направеното от това ръководство като " извънредно незадоволително ":

" Но би трябвало да си даваме сметка, че рецесиите, с които това държавно управление се сблъсква, са по-големи от това, което се е случвало до момента на държавните управления. Това не е опрощение. Управляващото болшинство не действа добре и не дава задоволителна поддръжка на държавното управление, с цел да се оправя по-добре. Говоря за формулиране на политически дневен ред от ясно изведени цели ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР