Базираните на изкуствен интелект системи скоро ще бъдат достатъчно мощни,

...
Базираните на изкуствен интелект системи скоро ще бъдат достатъчно мощни,
Коментари Харесай

Голям страх от изкуствения интелект. Британците треперят

Базираните на изкуствен интелект системи скоро ще бъдат задоволително мощни, с цел да " убият доста хора " в рамките единствено на две години, предизвести Мат Клифърд - консултант на английския министър председател Риши Сунак по въпросите на изкуствения разсъдък, представен от вестник „ Таймс “, съобщи БНР.

Мат Клифърд, който оказва помощ на премиера да сътвори държавна работна група по въпросите на изкуствения разсъдък, съобщи по TalkTV, че политиците би трябвало да бъдат готови за закани, вариращи от хакерски атаки до основаване на биологичния оръжия, в случай че човечеството не откри метод да управлява технологиите.
-->
„ Таймс “ написа, че в средносрочен проект специалистите предизвестяват, че изкуственият разсъдък може да се употребява за планиране на химически и биологични оръжия и осъществяване на всеобщи офанзиви по интернет.

Миналата седмица, в писмо, подписано от 350 специалисти по изкуствен интелект, в това число основния изпълнителен шеф на OpenAI, който създаде ChatGPT, се предизвестява, че има и риск в дълготраен проект технологията да докара до изгубване на човечеството. Мат Клифърд, който е ръководител на държавната Агенция за напреднали проучвания и изобретения съобщи, че това „ звучи като сюжет за филм “, само че поражда угриженост и една от аргументите, заради които страните би трябвало да си сътрудничат е с цел да основат регулации.

Клифърд счита, че в границите на две години е допустимо основаването на компютър, който е по-умен от индивида.

" Ако се опитаме да създадем изкуствен интелект, който е по-интелигентен от хората и не знаем по какъв начин да го направляваме, това ще сътвори капацитет за всевъзможни опасности в този момент и в бъдеще и въпросът би трябвало да бъде приоритет в дневния ред на политиците ", сподели Клифърд по TalkTV.

Той обаче добави, че изкуственият разсъдък има също капацитет да бъде „ голяма добра мощ “, в случай че се откри метод да бъде следен.

„ Ако нещата вървят вярно, можете да си визиите по какъв начин изкуственият разсъдък лекува заболявания, прави стопанската система по-продуктивна и ни оказва помощ да стигнем до въглеродно неутрална стопанска система “, посочи ученият.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР