Базираната в Сеул, Южна Корея електронна борса за криптовалути Bithumb

...
Базираната в Сеул, Южна Корея електронна борса за криптовалути Bithumb
Коментари Харесай

Хакери откраднаха около 30 млн. долара под формата на криптовалути

Базираната в Сеул, Южна Корея електронна борса за криптовалути Bithumb разгласи в сряда, че хакери са съумели да откраднат към 30 млн. $ под формата на виртуални валути, оповестява Ройтерс, цитирайки корейската организация Yonhap.

В уеб страницата на Bithump се показва, че сеулската борса е прекратила цялата търговия, откакто е открила, че " криптовалути на стойност към 35 милиарда корейски вона (около 30 млн. щатски долара) са били откраднати сред края на вчерашния ден и рано тази заран ".

От електронната борса обявиха, че ще компенсират изгубените цифрови валути на клиентите чрез средства на компанията и че е преместила активите на всички нейни консуматори в безвредни така наречен " студени портфейли " (на хардискове, които не са вързани в интернет мрежата).

Трябва да се има поради, че Bithumb е еднa от най-големите електронни тържища за криптовалути в Азия, като разполага с активи за съвсем 360 млн. $, съгласно данни на CoinMarketCap.com.

След новината за следващата хакерска офанзива, основателят на цифровата валута лайткойн - Чарли Лий предизвести потребителите на криптовалути бъдат " умни " и да не държат спестяванията си на тържищата, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Само седмица по-рано, друга южнокорейска електронна криптоборса - Coinrail също пострада от хакерска офанзива, губейки евентуално над 40 млн. $ под формата на цифрови валути. Тази вест докара тогава до трагичен спад на цените на криптовалутите, в това число и на най-известната биткойн, която се обезцени с цели 10% непосредствена откакто стана ясна огромната кражба.

По-рано тази година Северна Корея беше свързвана с офанзивите против редица електронни тържища за криптовалути в Южна Корея след отчет, в който се заявяваше, че севернокорейските хакери са атакували четири южнокорейски тържища през предишното лято.

Според разбор на " Уолстрийт джърнъл ", от 2014-а година насам вложителите са изгубили над 1,4 милиарда $ от хакерски офанзиви на електронните тържища за криптовлути.

Поредният хакерски удар върху южнокорейска борса (Bithumb) докара до ново, въпреки и по-слабо намаляване на цените на главните криптовалути. Стойността на биткойн се намалява с 1,1% към 6628 $ след вчерашен спад с към 1,5%, на етериум - с 1,24%, на биткойн кеш - с 1,5% и на лайткойн - с 1,7%.

Трябва да се има поради, че биткойнът загуби над 50% от цената си през актуалната година, като в края на предходната седмица се търгуваше малко под равнището от 6000 $, откакто през декември 2017-а година съумя да нарастне съвсем до 20000 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР