Базираната в САЩ борса за криптовалута Coinbase Inc (COIN.O) е

...
Базираната в САЩ борса за криптовалута Coinbase Inc (COIN.O) е
Коментари Харесай

Борса за криптовалута ще плати 50 млн. долара за ограничаване на разследване в щата Ню Йорк - Свят

Базираната в Съединени американски щати борса за криптовалута Coinbase Inc (COIN.O) е постигнала съглашение за 100 млн. $ с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк , оповестиха борсата и регулаторът, представени от Ройтерс.

Със съглашението, което включва и глоба от 50 млн. $, се лимитира следствието на регулатора за спазването от страна на компанията на условията за попречване на изпирането на пари.

Щатът откри, че Coinbase е третирала условията си за включване на клиенти като " просто отбелязване в квадратчето " и не е направила задоволително инспекции на предишното, съобщи регулаторът.

" Coinbase не съумя да построи и поддържа функционална стратегия за сходство, която да е в крайник с нейния напредък. Този крах изложи платформата Coinbase на заплаха от евентуална незаконна активност ", съобщи Адриен Харис от Нюйоркския департамент по финансовите въпроси.

Борсата се е справила с проблемите, отвърна основният юридически шеф на борсата Пол Гревал.

В обява в блога си Coinbase написа, че следствието се е съсредоточило върху програмата за сходство на компанията към 2018 година и 2019 година, както и върху изоставането в спазването на условията, макар че борсата се е разраснала през 2021 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР