Баймададжи Ангванг смяташе, че ще бъде възстановен на мечтаната си

...
Баймададжи Ангванг смяташе, че ще бъде възстановен на мечтаната си
Коментари Харесай

Полицейски служител беше обвинен в шпионаж в полза на Китай. Обвиненията бяха оттеглени, но полицията в Ню Йорк го уволни

Баймададжи Ангванг смяташе, че ще бъде възобновен на мечтаната си работа като служител на реда в Ню Йорк, откакто федералните прокурори отдръпнаха наказателни обвинявания, че той е шпионирал за Китай. Вместо това той се бори против решението на полицейския комисар да го уволни.

В решение, оповестено неотдавна, комисар Едуард Кабан подреди незабавното уволняване на Ангванг на 29 януари, като сподели, че не се е подчинил на заповедта да се подложи на разпит от следователи от вътрешните работи за шпионския случай.

37-годишният Ангванг сподели, че е отказал да се яви пред следователите предходната година по съвет на юристите си, защото полицията в Ню Йорк отхвърли да им даде документи на отдела преди разпита. това би им разрешило да се приготвят. Сега той обмисля да даде комисаря на съд поради уволнението му.

„ Това е извънредно разочароващо “, сподели Ангванг пред Асошиейтед прес в телефонно изявление в сряда. „ Трябва да продължа да се боря, освен за мен, само че и за всеки, който е бил несправе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР