Байерн Мюнхен завърши с победа участието си в груповата фаза

...
Байерн Мюнхен завърши с победа участието си в груповата фаза
Коментари Харесай

Байерн отново победи Юнайтед и го изхвърли от Европа, Копенхаген надви Галатасарай и ще играе в елиминациите на ШЛ

Байерн Мюнхен приключи с победа присъединяване си в груповата фаза на актуалното издание на Шампионската лига, откакто в последния си дуел от група " А " победи с 1:0 като посетител състава на Манчестър Юнайтед.

На " Олд Трафорд " двата отбора изиграха една среща, в която като цяло липсваха забавните обстановки и пред двете порти, само че при една от тях в 71-ата минута Кингсли Коман се възползва от хитро подаване на Хари Кейн и преодоля Андре Онана, вкарвайки единствения гол в мача.

Успехът бе пети за " баварците " от началото на шампионата, с който те приключват безапелационно на първото място с актив от 16 точки и също така усилиха серията си от следващи дуели без провали в групите на Шампионската лига на 40.

В същото време Манчестър Юнайтед изнесе следващата си слаба продукция в хода на акцията, а загубата довечера дефинитивно постави и завършек на присъединяване на " алените дяволи " в евротурнирите през сезона. Това е и първият случай, в който британският гранд остава на дъното в своята група в най-престижната европейска клубна конкуренция от 2005-а година насам, когато отборът приключва 4-и в компанията на Виляреал, Лил и Бенфика.



Междувременно, в другия мач от тази група в пряк спор за място на осминафиналите Копенхаген победи вкъщи Галатасарай с минималното 1:0.

Големият воин за датчаните беше Лукас Лерагер, който с третото си попадение от началото на шампионата донесе успеха за своя отбор и го класира за идващия стадий на Шампионската лига.

Така, за едвам повторно в своята история Копенхаген ще играе в елиминационната фаза на шампионата, като предходният сходен случай бе през сезон 2010/11, когато отборът приключи втори в група с отборите на Барселона, Панатинайкос и Рубин Казан.

Разочарованието пък остава за Галатасарай, който също остави доста положително усещане с представянето си в шампионата на богатите през тази есен, само че в последна сметка приключва трети в групата. Утехата за " Джим Бом " е, че клубът въпреки всичко продължава с европейското си присъединяване и след Нова година, когато момчетата на Окан Бюрук ще играят в Лига Европа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР