Байерн Мюнхен победи Щутгарт с 2:1 като гост в мач

...
Байерн Мюнхен победи Щутгарт с 2:1 като гост в мач
Коментари Харесай

Байерн се справи лесно срещу Щутгарт и се върна на върха

Байерн Мюнхен победи Щутгарт с 2:1 като посетител в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. По този метод баварците се завърнаха на първото място във краткотрайното класиране с 49 точки, където за съвсем денонощие бе Борусия Дортмунд. Вестфалци са втори със същия актив, само че по-лоша голова разлика. Щутгарт е 16-и с актив от 19 точки.

В 13-ата минута Джамал Мусиала можеше да изведе гостите напред в резултата след добър самостоятелен пробив в наказателното поле, само че ударът на надарения полузащитник бе блокиран от защитник на домакините.

Четири минути по-късно Хироки Ито получи доста добър извеждащ пас в празно пространство и стреля от отдалеченост, само че топката мина на сантиметри от левия непряк дирек на вратата, защитавана от Ян Зомер.

Байерн Мюнхен съумя да вземе задатък в резултата в 39-ата минута на срещата, когато Мусиала откри Матайс де Лихт на стрелкова позиция в наказателното поле, нидерландецът не стреля по най-убедителния метод, само че топката по някакъв метод влетя в мрежата на Щутгарт.

Баварците осъществиха и второ попадение в 62-ата минута на срещата. Томас Мюлер пусна към Ерик Максим Чупо-Мотинг, а той с удар в долния ляв ъгъл удвои задатъка на гостите от Мюнхен.

Щутгарт съумя да върне едно попадение в 88-ата минута. Енцо Мийо центрира доста добре за Хуан Хосе Переа, а той прати топката в мрежата на Зомер за 1:2.

В третата минута на добавеното време Йосип Станишич получи извеждащ пас отдясно, напредна и центрира към непокрития Садио Мане, който обаче не съумя да нанесе добър завършващ удар и стреля високо над вратата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР