Байерн Мюнхен остави шансовете на Борусия Дортмунд за титла живи.

...
Байерн Мюнхен остави шансовете на Борусия Дортмунд за титла живи.
Коментари Харесай

Байерн собственоръчно възроди шансовете на Борусия за титлата

Байерн Мюнхен остави възможностите на Борусия Дортмунд за купа живи. Тимът на Нико Ковач не съумя да победи Нюрнберг в баварското дерби и приключи при 1:1 в гостуването си "Франкенщадион " в дуела от 31-ия кръг на немската Бундеслига (три кръга преди края).

След това тъждество разликата на върха става единствено две точки (71 за Байерн, 69 за Борусия), след вчерашната загуба на вестфалци с 2:4 от Шалке в Дербито на Рур.

Иначе Нюрнберг удари първи. Матеус Перейра вкара за домакините след шут от границата на наказателното поле в 48-ата минута. 15 минути преди края обаче Байерн откри пътя към гола, откакто Кингсли Коман качи топката на крайници на Серж Гнабри, който изпрати Байерн към дома с точка.

Нюрнберг е в зоната на изпадащите (19 т.), само че е единствено на 2 пункта от 16-ото място, което дава късмет за избавление посредством бараж.

Първата заплаха в срещата пристигна в 23-ата минута, откакто шут на Давид Алаба срещна напречната греда. 10 минути по-късно Свен Улрайх не реши добре придвижването на топката след пас към него и чак в последната секунда съумя да спре футболист на домакините да го накаже с гол.

Три минути след началото на втората част домакините осъществиха. Акция отдясно разреши на състезател на Нюрнберг да стреля, само че Улрайх мазета. Топката стигна до Матеус Перейра, чийто шут към този момент нямаше по какъв начин да бъде заловен от стража на Байерн.

В 69-ата минута резервата Хамес Родригес стреля точно от директен свободен удар, само че топката се спря в един от напречните стълбове и излетя в навън. Секунди по-късно Хамес почувства болки и трябваше да напусне игра, бивайки сменен от младия канадец Алфонсо Дейвис.

Все отново Байерн стигна до хикса в 75-ата минута. Коман центрира отляво към Гнабри на далечната греда, а там младият нападател стреля по чудноват метод с левия крайник и трансферира вратаря за крайното 1:1.

Нюрнберг - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Матеус Перейра​ 48'

1:1 Серж Гнабри 75'

Състави на двата тима:

Нюрнберг : Матениа, Бауер, Мюл, Евертон, Лайболд, Ерас, Льовен, Бееренс, Матеус Перейра, Керк, Ишак

Треньор: Борис Шомерс

Байерн Мюнхен : Улрайх, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Мартинес, Тиаго, Мюлер, Горетцка, Коман, Левандовски

Треньор: Нико Ковач

Рефер: Тобиас Щилер

Стадион: "Франкенщадион "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР