Байерн Мюнхен остава без победа в Евролигата след четвъртия кръг,

...
Байерн Мюнхен остава без победа в Евролигата след четвъртия кръг,
Коментари Харесай

Фенербахче продължава без грешка в Евролигата, Байерн остана без победа

Байерн Мюнхен остава без победа в Евролигата след четвъртия кръг, откакто позволи домакинско проваляне с 81:83 от италианския Олимпия Милано. Баварците водеха в резултата през съвсем цялата среща, само че ужасно скъсената им ротация не съумя да издържи против опитния отбор на Олимпия.

До полувремето всичко в играта на Байерн се получаваше и в един миг отборът на Андреа Тринкиери водеше с 40:26 в резултата. До почивката гостите от Милано стопиха част от пасива и след 20 минути игра в " Ауди Дом " Байерн бе напред с 43:37.

През второто полувреме обаче Олимпия се приближи компактно зад противника си и в последната четвърт играта се водеше панер за панер и развръзката на мача се случи в последните 40 секунди. Кош на Касиъс Уинстън даде преднина на Байерн от 81:79 с 34 оставащи секунди, само че Олимпия отговори с тройка на Били Барън.

Три секунди преди края обаче Барън фаулира под личния си панер Ник Уилър-Баб и гардът на Байерн имаше опция да донесе успеха на отбора си от наказателната линия, само че пропусна и при двата си опита.

Последваха фаулове и за Барън, който вкара първия и преднамерено пропусна втория, а пукотевица от тройката през цялото игрище на Паул Ципсер като по знамение не влезе в коша на италианския отбор.

С успеха Олимпия към този момент има три триумфа и заема пето място в класирането, до момента в който Байерн е на последното 18-о място с четири загуби.

На противоположния полюс е ситуацията в турския Фенербахче, който стана първият тим с четири победи в Евролигата. В Истанбул " фенерите " се постановиха със 79:77 над испанския Валенсия, макар че изоставаха с 13 точки във втората четвърт и с девет на почивката. В третата четвърт обаче " фенерите " направиха серия от 21:6 точки, която им разреши да извърнат хода на мача. В последните 10 минути домакините водеха от самото начало, въпреки и секунди преди края Валенсия да редуцира изоставането си до единствено точка.

Скоти Уилбекин вкара 20 точки за Фенербахче, а със 17 приключи Найджъл Хейс. За гостите от Валенсия с 16 точки се отличи Крис Джоунс.

Сръбският Партизан се поздрави с първа победа след завръщането си в шампионата. В " Щарк Арена " в Белград " гробарите " победиха с разгромното 90:62 другия дилетант Виртус Болоня. 20 точки за сръбския отбор вкара Джеймс Нънали, до момента в който за гостите от Италия Исмаел Бако завърши с 11.

В другите два мача от програмата в четвъртък литовския Жалгирис реализира втората си победа за сезона, надделявайки със 73:72 над Барселона в Каунас. Кийнън Евънс вкара 18 точки за спечелилите, които водеха в резултата в по-голямата част от мача. За Барселона чехът Ян Весели бе най-полезен с 12 точки. В Тел Авив локалният Макаби нямаше огромни усложнения и победи френския АСВЕЛ Лион-Вильорбан с 88:69 след 17 точки на испанския национал Лоренцо Браун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР