Байерн (Мюнхен) официално завърши и обяви трансфера на корейския защитник

...
Байерн (Мюнхен) официално завърши и обяви трансфера на корейския защитник
Коментари Харесай

Байерн завърши трансфера на корейски защитник

Байерн (Мюнхен) публично приключи и разгласи прехвърлянето на корейския бранител Ким Мин-Дже, който идва от италианския Наполи. Договорът на корейския защитник е за пет години, допълниха още от баварския клуб.

Мин-Дже беше трансферна цел на доста европейски топ-отбори, откакто впечатляващите му изяви в отбраната на неаполитанците в някои срещи безусловно спираха дъха на почитателите. Байерн е извършил освобождаващата уговорка, заложена в контракта на футболиста, която е в размер на 43 милиона евро.

За дълги интервали през това лято се смяташе, че Манчестър Юнайтед има преднина в борбата за корейския футболист. Но Байерн се засилва и изпревари " Червените дяволи ", откакто загуби французина Люка Ернандес в посока Пари Сен Жермен. Така баварците взеха решение да задействат откупната уговорка от 43 милиона евро, която е годна единствено в първите 15 дни на юли.

Малко повече от две години след европейския си дебют с турския Фенербахче, Ким Мин-Дже е повече от удовлетворен от развоя на кариерата си: " Мечта за всеки футболист е да играе за Байерн. Наистина чакам с неспокойствие това, което следва за мене в Мюнхен - ново начало на друго равнище за мене. И се надявам, че ще продължа да се развъртвам. В диалозите на равнище клуб-клуб стана ясно през цялото време, че cе интереcуват от мене. Първата ми цел е да натрупвам мачове. И несъмнено, също така желая да печеля доста титли ", споделя 26-годишният футболист.

Мин-Дже е третото лятно попълнение на немския исполин за това лято след Рафаел Герейро и Конрад Лаймер, привлечени от Борусия (Дортмунд) и Република България Лайпциг надлежно. Следващата цел е привличането на Хари Кейн от Тотнъм, който би трябвало да запълни празнината на централния нападател.

Преди да дойде в Мюнхен кореецът се обърна на страницата си в Инстаграм към почитателите на Наполи: " Изпращам обръщение към почитателите на Наполи, с цел да им благодаря за цялата поддръжка и обич, която ми дадоха. Благодаря Ви, че ни помогнахте да спечелим първото Скудето от времето на Диего Марадона. Наполи остава мой тим на пристрастеността, а за Лучано Спалети и съотборниците ми - няма по какъв начин да изразя възприятията си за всичко, което постигнахме ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР