Байдън ще свика своя кабинет в началото на следващата седмица, за да обсъди приемствеността на правителството

...
Очаква се президентът Джо Байдън да свика кабинета си в
Коментари Харесай

Очаква се президентът Джо Байдън да свика кабинета си в началото на следващата седмица, за да обсъди приемствеността на правителството след евентуално затваряне, което започва в неделя, казаха пред CNN четирима служители на администрацията, запознати с плановете.

Срещата ще бъде лична в Белия дом, каза един от източниците.

Байдън ще остане във Вашингтон, окръг Колумбия, през уикенда и ще поддържа тясна връзка с екипа си по законодателни въпроси, като получава актуална информация за всички преговори за затваряне на Капитолийския хълм. Той няма публични събития в графика си събота, в последните часове преди правителството да свърши парите, или неделя.

Белият дом започва редовна комуникация с агенциите и собствения си персонал относно това какво да очаква в случай на изтичане на финансирането, а агенциите са започнали свое собствено планиране за извънредни ситуации.

 Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти говори пред репортери, докато напуска среща на републиканците в Камарата на представителите в Капитолия на САЩ на 14 септември 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. class= Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти говори пред репортери, докато напуска среща на републиканците в Камарата на представителите в Капитолия на САЩ на 14 септември 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Кевин Дич/Гети изображения

Допълнителни служители в две правителствени агенции казаха на CNN, че се изготвят планове за извънредни ситуации за спиране, което може да продължи седмици, въпреки че няма единно мнение в администрацията относно потенциалната продължителност.

Перспективата, описана от един служител, е „надежда за най-доброто, но планиране за най-лошото“.

Вероятната възможност за спиране вече засяга планирането, включително евентуални пътувания следващата седмица, за членове на кабинета и други висши служители.

В съобщения до персонала относно процедурите за спиране Белият дом призна „несигурността“, тъй като Конгресът досега не е успял да постигне споразумение относно правителственото финансиране.

„Разбираме, че несигурността може да бъде обезпокоителна. Благодаря ви за вашата упорита работа, всеотдайност и търпение през този процес и за всичко, което правите за изпълнителния офис на президента и американския народ“, се казва в имейл, изпратен до персонала на Белия дом и получен от CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР